Tina Ginnerup Jespersen

– Hovedet på Bloggen og fingeren i jorden

Lyt til elefanterne 28. oktober 2009

Filed under: Anmeldelser — Tina Ginnerup Jespersen @ 9:28 am

Twitter, Facebook, MySpace, web 2.0…Glem det, det handler om mennesker!

Digital kommunikation er et fænomen, der ikke er til at komme udenom. I bogen Lyt til elefanterne, opfordrer forfatterne Anna Ebbesen og Astrid Haug os til at vi sætter os selv ud over buzzwords som blogs, Facebook og web 2.0 og i stedet fokusere på essensen af det kommunikation handler om; nemlig mennesker og hvad vi vil med hinanden. Nogle vil sælge, nogle vil købe og andre igen vil bare snakke.

 Det dialogiske kommunikationssyn giver bogen en fin rød tråd, og læseren ledes let igennem de 176 sider.  Lyt til dine kunder og inddrag brugerne i sin digitale kommunikation, så styrker du din position og opretholde bedre kunderelationer, er en af bogens hovedpointer og ligger De mange praktiske eksempler på digitale kampagner, viser læseren hvordan inddragelse af modtageren kan ses positivt på bundlinjen. Her er casen om Barrack Obamas digitale valgkamp; MyBO et godt eksempel.

 Der bliver også plads til et afsnit om den blogosfære, vi i stigende grad ser på internettet. Kapitlet giver en praktisk ”how-to”-stil og forfatterne vælger at type-bestemme de mange  blogs. Beskrivelsen er meget specifik på felter som modeblogs, politiske blogs og blogs om babyer. Læseren kan vælge at springe de afsnit over, der ligger udenfor ens interesser. Men spring ikke for meget over. De forskellige genrebeskrivelser giver et interessant kig ind i en verden, man måske ikke anede eksisterede. I sin helhed fungerer kapitlet godt, og giver samtidig et indblik i de forretningsmuligheder, der findes  i blogosfæren.

Som i de andre afsnit i bogen runder forfatterne af med en opsummerende ”tjek-liste”.

 Alt i alt en lettilgængelig, letfordøjelig, og vedkommende bog for alle, der beskæftiger sig med digital kommunikation. Hvis det er en underholdende og praktisk måde at blive opdateret på man søger, klarer bogen også det. Når Lyt til elefanterne er læst sidder man med et godt udgangspunkt til at gøre sine egne erfaringer med digital kommunikation.

 

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s